×
☰ MENU
XPersonal Retreat

Η ανάγκη της εσωτερίκευσης είναι αναγκαία σε κάθε βαθιά σκεπτόμενο και συναισθηματικά ενεργοποιημένο άνθρωπο. Η συνειδητή «απομόνωση» μας δίνει το χρόνο να ανασυγκροτήσουμε το νου και το συναίσθημα, να ξεκουράσουμε το σώμα, να νιώσουμε…..

Τα ατομικά retreats, είναι σχεδιασμένα και διαμορφωμένα ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου.

 

Hari Om!
Είμαι η Ιώ, Yogananda είναι το γιόγκικο, πνευματικό μου όνομα. Θέλησα να σου γράψω αυτό το γράμμα, και να σ’ ενημερώσω για το YogaSadhaka-PersonalRetreat, τι είναι(?) γιατί έγινε(?) τι προσφέρει(?)

Ήταν ένα όνειρο, ή μάλλον μια βαθιά επιθυμία που την κρατούσα μέσα μου χρόνια τώρα, από τότε που πρωτοήρθα σ’ αυτό τον τόπο, και με μάγεψε η ενέργεια του νησιού αυτού, της φύσης του, των έντονων αποχρώσεων του πράσινου και του μπλε του, που κάνουν το νου να αδειάζει καθώς το βλέμμα μακραίνει στον ορίζοντα και συναντά το άπειρο!

Πέρασαν πολλά χρόνια ώσπου να καταφέρω να βάλω τα θεμέλια για αυτή μου τη δράση. Ζούσα στην Αθήνα, ταξίδευα πολύ, κυρίως στην Ινδία, και η πορεία ήταν ενδιαφέρουσα κι επιτυχημένη στο χώρο της γιόγκα και των εναλλακτικών θεραπειών, καθώς ήρθα σ’ επαφή με πολλά διαφορετικά άτομα. διεύρυνα το νου μου, εμπλούτισα το συναίσθημά μου,  εργαζόμενη με ομάδες αλλά και ατομικά.συνδιαλέχτηκα πολλούς και καλούς συναδέλφους ανά τον κόσμο, εκπαιδεύτηκα ξανά και ξανά και Ναι! συνεχίζω…… κι ήταν η καρδιά μου που αποφάσισε, μια κρύα αλλά φωτεινή μέρα του Φλεβάρη, ατενίζοντας  τα Ιμαλάια στο McLeondGanjτης Ινδίας, και συναρμολογώντας το puzzle της μέχρι τότε ζωής μου, ότι ήταν ώρα να πραγματώσω το όνειρο μου! Η Καρδιά κι ο νους συντονίστηκαν και «επέστρεψα»στο νησί της Σκοπέλου. Είναι λίγα χρόνια τώρα, που άρχισα να απλώσω εδώ τις νέες μου ρίζες, ώστε αυτός ο χώρος, το YogaSadhaka, να γίνει μια κουκίδα στον χάρτη της εναλλακτικής δράσης, ένας χώρος  που θα προσφέρει μια θετική, εμπνευστική και δημιουργική εμπειρία σε όσους ψάχνουν, επιθυμούν ή χρειάζονται μια αυθεντική επαφή με εκείνες τις πλευρές του εαυτούς τους που ίσως βρίσκονται σε σύγχυση ή είναι κρυμμένες κάτω από συσσωρευμένες απογοητεύσεις και πόνους.Τα Retreats δεν είναι ξέγνοιαστες διακοπές σε μακρινούς ή εξωτικούς τόπους, δεν είναι μέρες πολυτελούς αδράνειας, Όχι! είναι οι λίγες ή πολλές μέρες που θα ζήσεις διαφορετικά, μακριά από τα γνωστά και οικεία, χωρίς τις προσφιλείς συνήθειες, όμως  σε ένα χώρο ευχάριστο, που θα σου παρέχει ασφάλεια και ουδετερότητα, αλλά και υποστήριξη.θα ασκηθείς σε όλα τα επίπεδα ώστε η βαλτωμένη ενέργεια να αρχίσει και πάλι να ρέει. Θα ζήσεις στη φύση και θα μάθεις να ανοίγεσαι στα στοιχεία της.

Έχοντας ζήσει σε Ashrams, αλλά και σε συνειδητή «απομόνωση» γνωρίζω και εκτιμώ βαθιά την εμπειρία των Retreats!  Τα ατομικά retreatsήταν η έμπνευση μιας μεγάλης βόλτας, που θα την κάνουμε και μαζί όταν έρθεις.
Αυτό που θέλω να προσφέρω σε σένα που θα αποδεχτείς αυτή την «πρόσκληση», είναι η δυνατότητα να επικοινωνήσεις αυτά που σε δυσκολεύουν, σε πιέζουν, σε αγχώνουν με έναν απλό, χαλαρό, αλλά και ουσιαστικό τρόπο.  θα σου μάθω πως μπορείς να χαλαρώνεις, πως μπορείς να εμπλουτίσεις τη ζωή σου με νέες ιδέες καθώς θα εξερευνούμε  το δυναμικό σου, με τα «εργαλεία» που διαθέτω και πως μπορεί να γίνει η Φύση το ίαμα σου. Για τη διαμονή σου, θα έχεις στη διάθεση σου, ένα πλήρως οργανωμένο στούντιο, που μέσα στην απλότητα του, θα νιώσεις την πολυτέλεια της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας. άνετο, φωτεινό, λιτό και αυτόνομο, ο μικρός παράδεισος για το χρονικό διάστημα που θα είσαι εδώ. Πιστεύω πως θα είναι μια διαφορετική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσεις..... Πιστεύω πως θα είναι μια διαφορετική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσεις……..
Το YogaSadhaka είναι ένα κέντρο γιόγκα, και η γιόγκα είναι ένα από τα κύρια «εργαλεία» μου, αλλά δεν είναι το μόνο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις γιόγκα, δεν χρειάζεται να έχεις κάποιες προδιαγραφές, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ανοιχτός/η σε αυτή την εμπειρία.

Αυτό το γράμμα, τελειώνει εδώ. Δεν θέλει να σε κουράσει με περιττά λόγια ή υποσχέσεις. Εάν το αποφασίσεις, επικοινώνησε μαζί μου και θα χαρώ να σου δώσω όποια άλλη πληροφορία θέλεις.
Σε περιμένω…………….
Οm&Prem
Iώ-Yogananda